Our Blog

0

Bij Firmware, zijn we vooral gekend voor onze expertise in Microsoft Access. Maar we bouwen ook (web)applicaties in .NET of het Microsoft Power Platform. Enkele jaren geleden hadden we het lastig om Microsoft Access te verdedigen ten opzichte van Cloud applicaties die gewoon in de browser draaien.

Toen was iedereen nog zeer optimistisch over de nieuwe mogelijkheden van webapplicaties, het gebruiksgemak en de mogelijkheid om van elke locatie te werken. Nu zoveel jaar later hoor ik van verschillende project managers en CIO’s dat het enthousiasme al wat bekoeld is en dat Microsoft Access terug aanzien wordt als een waardige oplossing. Dit komt door twee redenen.

De eerste reden is dat wanneer je op het einde van de rit, de totale kost bekijkt je minimaal 4 keer meer uitgeeft voor een functionaliteit in een webapplicatie of een mobiele applicatie. Dit komt omdat het een stuk complexer is om het te ontwikkelen, er extra beveiligingen en testen komen bij kijken. Deze extra kosten blijven zich dan ook manifesteren bij elke nieuwe feature die gevraagd en geïmplementeerd dient te worden… In deze moeilijke tijden zijn bedrijven hun infrastructuur aan het herbekijken en zoeken ze manieren om te besparen op ontwikkeling en hosting kosten. Veel realiseren zich dat het onderhouden van deze webapplicaties een dure aangelegenheid wordt op de lange termijn.

Ten tweede moeten veel bedrijven vanwege de pandemie snel kunnen schakelen om te kunnen voldoen aan de veranderende noden van hun klanten. Ze hebben nood aan stabiele software die ze snel kunnen inzetten en flexibel kunnen aanpassen.

 

Dus waarom Access en waarom nu?

Bedrijven realiseren zich dat ze aan deze twee noden kunnen voldoen door gebruik te maken van een Hybrid Cloud oplossing. Waarbij hun data perfect in de Cloud kan gehost worden (Azure SQL database, SharePoint lijsten, Common Data Service,…) zoals ze dit al deden met hun webapplicaties. Zo hebben ze altijd en overal toegang tot hun data. Daarnaast ontwikkelen ze een Microsoft Access applicatie die connectie maakt met deze verschillende databronnen en hun de mogelijkheid geeft om snel te ontwikkelen en dus ook flexibel in te spelen op de steeds veranderende werkomgeving.

 

Een bijkomend voordeel is dat wanneer er toch een nood is aan mobiele functionaliteiten, dit nog steeds kan gebouwd worden. Kijk dan ook eens naar de mogelijkheden van Microsoft Power Apps, want via dit platform is het mogelijk om ook zeer snel applicaties te ontwikkelen voor mobiele toestellen.

 

0

Inleiding

Deze oproep richt zich op digitaliseringsprojecten die Vlaamse kmo’s sterker maken voor de toekomst. Het gaat hierbij om projecten met voldoende ambitieniveau die vernieuwend en belangrijk zijn voor de onderneming. We mikken met deze oproep op projecten die snel implementeerbaar zijn in jouw onderneming.

De oproep is gericht op kmo’s die via een digitaal transformatieproject een significante/duurzame verhoging van de digitale maturiteit realiseren en zich op die wijze klaar maken voor de toekomst. Het slim gebruik en beheer van data kan hierbij een belangrijke rol vervullen.

De transitie naar of verdere uitbouw van een datagedreven digitale organisatie vereist de inzet van (combinaties van) nieuwe digitale sleuteltechnologieën maar in vele gevallen ook een andere manier van werken of bedrijfscultuur. De digitaliseringsprojecten kunnen van toepassing zijn op al de aspecten van de bedrijfsvoering gaande van HR en personeelswerving, levenslang leren, (langer) kwaliteitsvol werken, marketing, sales, productie, productontwikkeling, kwaliteitszorg, onderhoud, …

Met de digitale transformatieprojecten ondersteunt de Vlaamse overheid  via subsidies kmo’s bij het inkopen van advies en begeleiding die nodig is om het digitaal transformatieproject te realiseren. . Ook voor jouw eigen personeelskost kan je subsidie krijgen zolang deze kost kleiner is dan de kost van de externe dienstverlener.

Hoeveel subsidie kan een onderneming krijgen?

Een kmo kan maximaal € 50.000 subsidie ontvangen binnen deze projectoproep. De subsidie bedraagt maximaal € 25.000 voor ondersteuning van een of meerdere externe dienstverlener(s) en maximaal € 25.000 voor eigen kosten van de onderneming in het kader van het project. Het deel eigen kosten mag bovendien niet groter zijn dan het deel externe versterking.

Welke projecten komen in aanmerking?

Het is van belang binnen deze oproep dat het gaat om digitaliseringsprojecten die leiden tot een verhoging van de digitale maturiteit van jouw onderneming. Volgende elementen zijn hierbij van belang:

  • het project ondersteunt de transitie naar een digitale data-gedreven onderneming onder andere via een slim gebruik en beheer van data. Denk hierbij aan Power BI
  • het project draagt bij tot de realisatie van de bedrijfsstrategie en/of is gerelateerd  aan de bedrijf kritische processen van de onderneming. Denk aan papierloos werken.
  • het project is steeds maatwerk en vertoont voldoende uitdaging en ambitie waardoor de onderneming zich in de toekomst kan onderscheiden in de relevante markt waarin de onderneming opereert (of beoogt te opereren). Denk aan mobiele apps of een visuele resource planning

Hoe vraag je deze subsidie aan?

Het betreft een oproep met mogelijkheid tot indiening tot uitputting van de middelen waarbij de projecten worden beslist in volgorde van indiening. Dit betekent dat projectaanvragen vanaf 1 september 2020 permanent kunnen ingediend worden. De uiterste deadline voor het indienen van de subsidieaanvraag is 31 oktober 2020 om 12uur.

Link naar de aanvraag procedure:
https://www.vlaio.be/nl/subsidies-financiering/digitale-transformatieprojecten/hoe-vraag-je-deze-subsidie-aan

Inspiratie rond digitale transformatieprojecten

Hebt u het gevoel dat je ook snel op de digitale kar moet springen, maar u weet niet goed waar te beginnen? Of wat de mogelijkheden zijn?
Neem dan snel contact op met Laurentz Tonniau en stel u vragen!

Of laat u inspireren door onderstaande uitgewerkte applicaties met Microsoft Office 365:

Of bezoek een van onze website:

0

Voor IT-ontwikkelaars blijft de waarheid bestaan: Microsoft Access is een uitstekende optie voor bedrijven die in korte tijd database-oplossingen nodig hebben in vergelijking met andere technologieën, of een oplossing die gemakkelijk verbinding kan maken met meerdere gegevensbronnen.

Access is eigenlijk geweldig voor verschillende soorten zakelijke projecten: factuur- of offertesystemen, tijdregistratie, ticketing-systeem, training en coaching beheer, de mogelijke toepassingsgebieden zijn eindeloos.

Zodra u de overstap naar Access heeft gemaakt, kunt u de gegevens samen met de prachtige PowerBI-tools van Microsoft gebruiken om dashboards te maken en analyses uit te werken.

Naast het vermijden van Excel-overkill, biedt Access een verscheidenheid aan database-oplossingen voor bedrijven met uiteenlopende behoeften. Met Access kunt u persoonlijke applicaties, kleine bedrijfsapplicaties, bedrijfsbrede applicaties, webapplicaties en meer ontwikkelen.

Een professionele Access-ontwikkelaar kan u helpen de kracht van uw gegevens te ontdekken door middel van rapportage en een aangepaste Access-oplossing.

Bekijk deze redenen waarom uw project waarschijnlijk geschikt is voor Access:

1. Je hebt nood aan flexibiliteit

Access is uiterst aanpasbaar en uitbreidbaar. Als u een Access-applicatie ontwikkelt en uw behoeften veranderen, kan de Access applicatie snel een eenvoudig aangepast worden. Het is gebouwd voor flexibiliteit.

En het Access-platform is over de hele wereld bekend. Zeker omdat het ontwikkeld is door  Microsoft.

Weet u hoe u Microsoft Word, Excel of een ander Microsoft-programma moet gebruiken?

De kans is groot dat je dat weet. Dat is geweldig, want je herkent ook de overeenkomsten met het Access-platform. Uw IT-team heeft geen speciale training nodig om met uw nieuwe applicatie te werken.

En, in tegenstelling tot veel andere databaseoplossingen, zijn Microsoft systemen de standaard voor bedrijven over de hele wereld, wat minder training betekent. Microsoft Access biedt gebruikers een van de eenvoudigste en meest flexibele DBMS-oplossingen die momenteel op de markt zijn. Als u Access voor uw project gebruikt, is het moeilijk een proces te bedenken die er niet mee kan geïnformatiseerd en geautomatiseerd worden.

2. Je heb veel data

Gegevens verzamelen wordt steeds belangrijker aangezien data als het nieuwe goud wordt aanzien. Voor een klein project kan Access ook gebruiken als database, waarbij je tot 2 GB aan data kan bijhouden en verwerken. Als je meer power en opslag capaciteit nodig hebt, kan deze eenvoudig omgezet worden naar een Microsoft SQL Server database. Hierbij vervalt dan ook bovenstaande limiet.

Dus als je een data intensieve applicatie nodig hebt, dan is Access nog steeds een goede kandidaat.

3. Je wenst te connecteren nar verschillende platformen

Je wilt natuurlijk uw data maar één keer bijhouden, daarom is het zeer eenvoudig om te connecteren naar andere platformen zoals SQL Server, SharePoint, ODBC compatibele databases en andere Access databases. Deze data kan je dan in uw Access applicatie gebruiken en zelf manipuleren als je daar voldoende rechten voor hebt.

Stel dat je prospecten en klanten in een CRM applicatie zitten en je wenst een flexibele offerte applicatie te bouwen in Access, dan kan je eenvoudig een link leggen naar de klanten lijst uit je CRM. Zo hoef je deze data niet nog eens bij te houden in uw Access applicatie.