Onze Blog

0

Voor IT-ontwikkelaars blijft de waarheid bestaan: Microsoft Access is een uitstekende optie voor bedrijven die in korte tijd database-oplossingen nodig hebben in vergelijking met andere technologieën, of een oplossing die gemakkelijk verbinding kan maken met meerdere gegevensbronnen.

Access is eigenlijk geweldig voor verschillende soorten zakelijke projecten: factuur- of offertesystemen, tijdregistratie, ticketing-systeem, training en coaching beheer, de mogelijke toepassingsgebieden zijn eindeloos.

Zodra u de overstap naar Access heeft gemaakt, kunt u de gegevens samen met de prachtige PowerBI-tools van Microsoft gebruiken om dashboards te maken en analyses uit te werken.

Naast het vermijden van Excel-overkill, biedt Access een verscheidenheid aan database-oplossingen voor bedrijven met uiteenlopende behoeften. Met Access kunt u persoonlijke applicaties, kleine bedrijfsapplicaties, bedrijfsbrede applicaties, webapplicaties en meer ontwikkelen.

Een professionele Access-ontwikkelaar kan u helpen de kracht van uw gegevens te ontdekken door middel van rapportage en een aangepaste Access-oplossing.

Bekijk deze redenen waarom uw project waarschijnlijk geschikt is voor Access:

1. Je hebt nood aan flexibiliteit

Access is uiterst aanpasbaar en uitbreidbaar. Als u een Access-applicatie ontwikkelt en uw behoeften veranderen, kan de Access applicatie snel een eenvoudig aangepast worden. Het is gebouwd voor flexibiliteit.

En het Access-platform is over de hele wereld bekend. Zeker omdat het ontwikkeld is door  Microsoft.

Weet u hoe u Microsoft Word, Excel of een ander Microsoft-programma moet gebruiken?

De kans is groot dat je dat weet. Dat is geweldig, want je herkent ook de overeenkomsten met het Access-platform. Uw IT-team heeft geen speciale training nodig om met uw nieuwe applicatie te werken.

En, in tegenstelling tot veel andere databaseoplossingen, zijn Microsoft systemen de standaard voor bedrijven over de hele wereld, wat minder training betekent. Microsoft Access biedt gebruikers een van de eenvoudigste en meest flexibele DBMS-oplossingen die momenteel op de markt zijn. Als u Access voor uw project gebruikt, is het moeilijk een proces te bedenken die er niet mee kan geïnformatiseerd en geautomatiseerd worden.

2. Je heb veel data

Gegevens verzamelen wordt steeds belangrijker aangezien data als het nieuwe goud wordt aanzien. Voor een klein project kan Access ook gebruiken als database, waarbij je tot 2 GB aan data kan bijhouden en verwerken. Als je meer power en opslag capaciteit nodig hebt, kan deze eenvoudig omgezet worden naar een Microsoft SQL Server database. Hierbij vervalt dan ook bovenstaande limiet.

Dus als je een data intensieve applicatie nodig hebt, dan is Access nog steeds een goede kandidaat.

3. Je wenst te connecteren nar verschillende platformen

Je wilt natuurlijk uw data maar één keer bijhouden, daarom is het zeer eenvoudig om te connecteren naar andere platformen zoals SQL Server, SharePoint, ODBC compatibele databases en andere Access databases. Deze data kan je dan in uw Access applicatie gebruiken en zelf manipuleren als je daar voldoende rechten voor hebt.

Stel dat je prospecten en klanten in een CRM applicatie zitten en je wenst een flexibele offerte applicatie te bouwen in Access, dan kan je eenvoudig een link leggen naar de klanten lijst uit je CRM. Zo hoef je deze data niet nog eens bij te houden in uw Access applicatie.