Onze Blog

0

5 tips voor een zorgeloze Out Of Office

De zomer is officieel begonnen en de vakantie staat voor de deur! Tel je ook af naar hét moment waarop je kan vertrekken? Vergeet je “Out Of Office” niet in te schakelen! Out Of Office betekent even je mails niet lezen, even alles uitschakelen zodat je de tijd neemt om jouw batterijen weer op te laden. Lees deze 5 tips voor een zorgeloze Out Of Office periode. 

Mijn oude Out Of Office-berichten bestonden vaak uit een datum wanneer ik weer terug was van vakantie en de contactgegevens van een collega. Microsoft inspireerde mij om dat wat creatiever aan te pakken. Het voordeel van mijn nieuwe Out of Office is dat hij zo leuk is dat iedereen hem onthoudt en je contactpersonen weten waar ze aan toe zijn. Maar het grootste voordeel is dat ik door mijn nieuwe Out Of Office snel weer aan de slag kan na de vakantie en mijn ontspannen gevoel behoud!

Lees hieronder onze 5 tips voor een zorgeloze vakantie. Maak snel nog een mooie Out Of Office aan voordat je de deur achter je dicht trekt:

  1. Voeg een afbeelding toe aan je Out Of Office zodat deze eruit springt. Je contactpersonen zullen de tekst sneller lezen.
  2. Geef duidelijk aan wanneer je weer bereikbaar bent en wie jou eventueel vervangt tijdens je vakantie.
  3. Stel een andere Out Of Office in voor intern en extern, zo kun je de tekst en afbeelding zo (in)formeel maken als passend is bij jouw organisatie.
  4. Stel regels in waardoor je e-mail automatisch wordt doorgestuurd naar een collega of indien wenselijk wordt verwijderd. Zo word je niet bedolven onder een stapel e-mails bij terugkomst.
  5. Bespaar jezelf tijd en verwijder alle e-mails zonder hoge prioriteit. Ja het klinkt heftig, maar het is wel efficiënt. Wanneer je dit doet, neem het dan wel even mee in je Out Of Office zodat je contactpersonen niet verrast zijn en jij niet onnodig informatie mist. Verwittig uw contactpersonen zodat ze het mailtje nog eens met hoge prioriteit doormailen.

out of office

 

Fijne vakantie!