Onze Blog

0

Bij Firmware, zijn we vooral gekend voor onze expertise in Microsoft Access. Maar we bouwen ook (web)applicaties in .NET of het Microsoft Power Platform. Enkele jaren geleden hadden we het lastig om Microsoft Access te verdedigen ten opzichte van Cloud applicaties die gewoon in de browser draaien.

Toen was iedereen nog zeer optimistisch over de nieuwe mogelijkheden van webapplicaties, het gebruiksgemak en de mogelijkheid om van elke locatie te werken. Nu zoveel jaar later hoor ik van verschillende project managers en CIO’s dat het enthousiasme al wat bekoeld is en dat Microsoft Access terug aanzien wordt als een waardige oplossing. Dit komt door twee redenen.

De eerste reden is dat wanneer je op het einde van de rit, de totale kost bekijkt je minimaal 4 keer meer uitgeeft voor een functionaliteit in een webapplicatie of een mobiele applicatie. Dit komt omdat het een stuk complexer is om het te ontwikkelen, er extra beveiligingen en testen komen bij kijken. Deze extra kosten blijven zich dan ook manifesteren bij elke nieuwe feature die gevraagd en geïmplementeerd dient te worden… In deze moeilijke tijden zijn bedrijven hun infrastructuur aan het herbekijken en zoeken ze manieren om te besparen op ontwikkeling en hosting kosten. Veel realiseren zich dat het onderhouden van deze webapplicaties een dure aangelegenheid wordt op de lange termijn.

Ten tweede moeten veel bedrijven vanwege de pandemie snel kunnen schakelen om te kunnen voldoen aan de veranderende noden van hun klanten. Ze hebben nood aan stabiele software die ze snel kunnen inzetten en flexibel kunnen aanpassen.

 

Dus waarom Access en waarom nu?

Bedrijven realiseren zich dat ze aan deze twee noden kunnen voldoen door gebruik te maken van een Hybrid Cloud oplossing. Waarbij hun data perfect in de Cloud kan gehost worden (Azure SQL database, SharePoint lijsten, Common Data Service,…) zoals ze dit al deden met hun webapplicaties. Zo hebben ze altijd en overal toegang tot hun data. Daarnaast ontwikkelen ze een Microsoft Access applicatie die connectie maakt met deze verschillende databronnen en hun de mogelijkheid geeft om snel te ontwikkelen en dus ook flexibel in te spelen op de steeds veranderende werkomgeving.

 

Een bijkomend voordeel is dat wanneer er toch een nood is aan mobiele functionaliteiten, dit nog steeds kan gebouwd worden. Kijk dan ook eens naar de mogelijkheden van Microsoft Power Apps, want via dit platform is het mogelijk om ook zeer snel applicaties te ontwikkelen voor mobiele toestellen.