Onze Blog

0

Microsoft Power BI maakt kleine bedrijven ‘Data Smart’

Hoewel “Big Data” hét ‘buzzwoord’ is in grote bedrijven, staat het concept nog steeds in zijn kinderschoenen in kleinere bedrijven. Dit komt voort uit het feit dat het proces van het registreren, opslaan, extraheren en analyseren van grote hoeveelheden data te veel vraagt voor een standaard KMO qua IT middelen en technische deskundigheid. Niettegenstaande dat KMO’s geen servers willen onderhouden of data wetenschappers kunnen inhuren, kunnen ze hoe dan ook profiteren van zakelijke inzichten die zich verbergen in hun eigen gegevens. Ontdek in dit artikel hoe Microsoft Power BI uw bedrijf kan helpen.

Microsoft Power BI

Om zakelijke inzichten te genereren, heeft Microsoft een nieuwe business analytics tool ontworpen om de niet-data gerichte wetenschappers onder ons inzichten te laten ontdekken en weloverwogen beslissingen te nemen over hun bedrijf. Die tool heet Power BI en geeft medewerkers in grote en kleine bedrijven een eenvoudige manier om zaken te analyseren en informatie te visualiseren.

Microsoft Power BI brengt het allemaal samen

Kortom, Power BI is een centrale hub die gebruikers in staat stelt om gemakkelijk informatie te trekken, te visualiseren en te interpreteren uit de enorme hoeveelheid gegevens die hun bedrijf genereert op dagelijkse basis. KMO’s maken gebruik van een breed scala aan hulpmiddelen en diensten om de verschillende aspecten van hun bedrijf te runnen. Door het genereren van geïntegreerde tabellen, grafieken, kaarten en statistieken stelt Power BI gebruikers in staat om trends die moeilijk of onmogelijk lijken om te bepalen, toch te spotten.

Kortom, Power BI is een centrale hub die gebruikers in staat stelt om gemakkelijk informatie te trekken, te visualiseren en te interpreteren uit de enorme hoeveelheid gegevens die hun bedrijf genereert op dagelijkse basis.

De grootste analytics tools ter wereld zijn waardeloos als ze niet zorgen voor een eenvoudige en betrouwbare manier om verbinding te maken met de informatie die belangrijk is voor uw bedrijf. Dat is de reden waarom Microsoft ‘content packs’ voor Power BI ontwikkeld heeft. ‘Content packs’ bieden een manier om automatisch gegevens uit verschillende bronnen samen te brengen zodat het volledige beeld op één plek kan worden geanalyseerd. En deze verbindingen reiken verder dan diensten zoals Excel of Dynamics CRM. Zelfs wanneer de KMO gebruik maakt van MailChimp voor e-mail marketing campagnes en QuickBooks Online voor de boekhouding en loonadministratie kunnen gegevens hieruit geëxtraheerd en geanalyseerd worden.

De uitgebreide lijst met ‘content packs’ vindt u hier.

We weten ook dat kleine bedrijven niet altijd gerund worden achter een bureau. Met de Power BI apps voor Windows, iOS en Android kunnen gebruikers gepersonaliseerde dashboards en rapporten overal bekijken door interactie met hun gegevens in een touch-geoptimaliseerde ervaring.

Microsoft Power BI Dashboard

De kracht van data voor kleine bedrijven

Stel: u bent de eigenaar van een kleine, online winkel en u wilt een ‘flash sale’ organiseren op een bepaald product met een specifieke doelgroep. Om dit effectief te doen, heeft u toegang nodig tot demografische gegevens over uw klant, online verkeer dat uw meest actieve klanten toont, de beste tijd om iets aan te kopen en de historische verkoopgegevens,… zodat u alles kunt verzamelen en ziet wat goed en wat minder gewerkt heeft gedurende de laatste ‘flash sale’. Stel u voor dat, in plaats van alle data te zoeken op hun respectievelijke locatie, u alle informatie in één simpel dashboard kan bekijken. Een dashboard dat trends en eenvoudig te spotten inzichten illustreert, waardoor snel en weloverwogen beslissingen over de verkoop en de markt kunnen genomen worden.

Het beste van alles is dat u geen nieuwe vaardigheden moet ontwikkelen om Power BI te kunnen gebruiken. Power BI maakt gebruik van natuurlijke ‘language query’ technologie, wat het mogelijk maakt om een vraag te stellen zoals “toon me de verkoopgegevens van januari tot juli”. Met andere woorden, u heeft geen data-wetenschapper nodig om de informatie te verkrijgen die u nodig heeft.

Hoe kleine bedrijven Microsoft Power BI kunnen gebruiken

We zetten graag de voordelen van de ‘cloud’ voor kleine bedrijven uiteen omdat het de voordelen van grootschalige IT bezit zonder de complexiteit en kosten. Power BI is een fantatisch voorbeeld van hoe de ‘cloud’ zorgt voor het nivelleren van het technologische speelveld voor bedrijven van alle groottes. Een paar jaar geleden zou dit soort oplossing buiten het bereik liggen van zowat elke KMO. Power BI kan opgezet worden in enkele minuten zonder opstartkosten, waardoor data-analyse zelfs haalbaar is voor een éénmanszaak. In feite zijn een groot deel van de functionaliteiten gratis beschikbaar, zonder proefperiode beperkingen.

Microsoft Power BI Dashboard

Het elimineren van prijs- en technische hindernissen betekent dat er veel meer kleine bedrijven in staat zijn om te profiteren van de waarde van analyses als een concurrentie- en differentiatietool. Uw data omzetten in bruikbare gegevens kan u een belangrijk concurrentievoordeel bezorgen. U heeft real-time inzichten die u in staat stellen om uw business plan aan te passen en bij te sturen waar nodig, zodat u zich kunt blijven focussen op wat zorgt voor de echte resultaten in uw bedrijf. Uw beslissingen baseren op de gegevens helpt u niet alleen strategisch te handelen, maar het stelt u ook in staat om meer voeling te hebben met de behoeften van uw klanten.

Uw data omzetten in bruikbare gegevens kan u een belangrijk concurrentievoordeel bezorgen. U heeft real-time inzichten die u in staat stellen om uw business plan aan te passen en bij te sturen waar nodig, zodat u zich kunt blijven focussen op wat zorgt voor de echte resultaten in uw bedrijf.

Als ondernemer heeft u al behoorlijk wat zorgen en het onnodig verspillen van tijd door het bestuderen van eindeloze gegevens over meerdere platformen hoeft daar niet bij te horen. Power BI maakt uw leven gemakkelijker en laat u toe om meer wendbaar en efficiënt te werken, wat leidt tot betere resultaten voor uw bedrijf.

Als erkend Microsoft Partner helpt Firmware u graag bij de vereenvoudiging van uw data-analyse. Voor meer informatie over de mogelijkheden van Power BI, neem vrijblijvend contact op met ons via onderstaand formulier.

U kunt ons steeds contacteren voor een demo om de kracht en de flexibiliteit van Microsoft Power BI te ervaren.

    Uw naam *

    Uw Email *

    Onderwerp

    Bericht