Onze Blog

0

Microsoft Power BI

Wat is Power BI?

Microsoft Power BI is een verzameling online services en – functies waarmee u gegevens kunt vinden en visualiseren, ontdekkingen kunt delen en op een intuïtieve, nieuwe manier kunt samenwerken.

Deze service biedt een organisatiebrede infrastructuur voor selfservice business intelligence. Selfservice is een nieuwe aanpak waarbij eindgebruikers gepersonaliseerde rapporten en analyses creëren die ze daarna kunnen delen met hun collega’s.

FIRMWARE is steeds op zoek naar de juiste tools om klanten verder te helpen in hun dagelijkse bedrijfsvoering. Microsoft heeft handig ingespeeld op deze dagelijkse uitdagingen door een tool te ontwikkelen: Power BI.

Inleiding

FIRMWARE heeft al ervaring met Power BI sinds begin 2015, toen dit pakket nog een BETA-versie was. Enkele maanden later, na de officiële release van het product, heeft FIRMWARE enkele proefprojecten opgestart in combinatie met Office 365 bij verschillende klanten. Door het grote succes en de lage instapkost voor de klanten, heeft  FIRMWARE een medewerker ingeschakeld die zich gecertificeerd heeft bij Microsoft als MCSE: Business Intelligence (SQL Server). FIRMWARE is tevens ook Microsoft Silver Partner: Data Analytics.

Opleiding

Power BI is een tool die gebruikt wordt door verschillende medewerkers in een firma. Daarom splitst FIRMWARE dit op op basis van de rol die de gebruiker heeft. Ervaring met verschillende KMO’s, heeft FIRMWARE geleerd om drie rollen te onderkennen:

 • Business User
 • Business Analyst
 • Developer

Business User

Deze rol is weggelegd voor de eindgebruiker die de Power BI tool zal raadplegen om nieuwe inzichten te verwerven of om informatie over zijn departement op te volgen. Deze ervaring biedt FIRMWARE aan via de desktop applicatie en de mobile applicatie.

Business Analyst

Deze medewerker heeft kennis van alle bedrijfsprocessen binnen het bedrijf en krijgt verschillende vragen van de Business Users. FIRMWARE brengt de Business Analyst de nodige kennis bij om:

 • Data te importeren uit verschillende bronnen zowel on-premises als online
 • Data te herwerken en op te schonen
 • Rapporten en visualisaties aan te maken die de noden van Business Users verhelpen
 • Verschillende dashboards met de juiste departementen te delen

Developer

Power BI biedt een REST API aan. Hiermee kunnen ontwikkelaars eigen ontwikkelde applicaties verrijken met de data die afkomstig zijn van Power BI. Eveneens is er de mogelijkheid om data te uploaden naar voorbereide datasets in Power BI om zo een real time ervaring te kunnen bieden aan de gebruikers.

KMO portefeuille

Een onderdeel dat vaak onderschat wordt tijdens de implementatie van nieuwe bedrijfssoftware is een duidelijke en begrijpbare opleiding voor zowel management als personeel. FIRMWARE wil de drempel verlagen door de Power BI opleiding aan te bieden met de steun van de KMO portefeuille. Zo kan de helft van de opleiding gesubsidieerd worden met een maximum bedrag van € 2.500. Het erkenningsnummer van FIRMWARE is DV.O214604.

U kunt ons steeds contacteren voor een demo om de kracht en de flexibiliteit van Power BI te ervaren.

  Uw naam *

  Uw Email *

  Onderwerp

  Bericht