Onze Blog

0

FIRMWARE informeert…

Met de start van het nieuwe jaar laten we onze eerste nieuw(jaar)sbrief op u los. De topics die we in deze nieuwsbrief behandelen zijn: Microsoft Power BI maakt kleine bedrijven ‘Data Smart’, verhoogde fiscale aftrek voor KMO’s bij digitale investeringen, voorstel van onze nieuwe collega John en een nieuwe tip over Access.

Neem zeker ook eens een kijkje op onze Facebook of Twitter pagina. Zo blijft u op de hoogte van de nieuwste updates en tips.

Microsoft Power BI maakt kleine bedrijven ‘Data Smart’

Hoewel “Big Data” hét ‘buzzwoord’ is in grote bedrijven, staat het concept nog steeds in zijn kinderschoenen in kleinere bedrijven. Dit komt voort uit het feit dat het proces van het registreren, opslaan, extraheren en analyseren van grote hoeveelheden data te veel vraagt van een standaard KMO qua IT-middelen en technische deskundigheid.

Om zakelijke inzichten te genereren, heeft Microsoft een nieuwe business analytics tool ontworpen om de niet-data gerichte wetenschappers onder ons inzichten te laten ontdekken en weloverwogen beslissingen te nemen over hun bedrijf. Die tool heetMicrosoft Power BI en geeft medewerkers in grote en kleine bedrijven een eenvoudige manier om zaken te analyseren en informatie te visualiseren.

Ontdek in dit artikel hoe Microsoft Power BI uw bedrijf essentiële, competitieve voordelen kan opleveren door uw data op een eenvoudige manier om te zetten in bruikbare gegevens.

Lees meer in onze blog.


Verhoogde fiscale aftrek KMO’s voor digitale investeringen

Uit onderzoek van UNIZO blijkt ook dat bijna de helft van de bedrijven niet elektronisch factureert. 45% factureert via PDF, 2,3% via een gecertificeerde PDF en 5,3% via een digitaal platform. Ook de laatste cijfers van DAV (Dienst Administratieve Vereenvoudiging) tonen dat slechts 8,72% van de ondernemingen ‘echt’ elektronisch factureert. Een verhoogde investeringsaftrek stimuleert ondernemers om meer elektronisch te factureren, wat veel voordelen oplevert. Elektronisch factureren issneller, geeft minder papierwerk en is veiliger.

Lees meer in dit artikel.


Welkom John!

Mijn naam is John en met mijn ruime IT-ervaring kom ik het team bij FIRMWARE versterken. Door de jaren heen volbracht ik meerdere projecten in VBA, C# en SQL server tot een goed einde. Enkele voorbeelden hiervan zijn CRM, planning, automatiseren van een productieomgeving, systeembeheer… Een deel van mijn vrije tijd besteed ik aan het bestuderen van denieuwste IT-ontwikkelingen, maar voor een totale ontspanning geef ik de voorkeur aan een ritje op de motorfiets.


TIP: refresh functie in Microsoft Access

FIRMWARE houdt zijn klanten regelmatig op de hoogte van toepassingen die hun werkwijze kunnen vereenvoudigen. Een tip die we deze keer meegeven, is een refresh functie van Access. 

Binnen elk venster kunt u het scherm vernieuwen door op de functietoets “F9” te drukken. Deze functie zorgt ervoor dat het scherm de gegevens opnieuw zal ophalen van de server en up-to-date stellen. Dit kan handig zijn als u een order hebt open staan waaraan u eerst nog een betaaltermijn wenst toe te voegen. Dan hoeft u het order niet eerst af te sluiten maar kunt u de betaaltermijn onmiddellijk toevoegen via de parameters. Hierna kunt u in het order op “F9” drukken en de nieuwe betaaltermijn selecteren.


Wilt u de vorige nieuwsbrieven nog eens rustig nalezen? Dat kan! U vindt ze terug in ons archief. Klik op deze link.