Onze Blog

0

FIRMWARE informeert…

FIRMWARE houdt u graag op de hoogte over de nieuwste trends, tips & tricks in IT-land. Ook deze maand bundelen we enkele interessante nieuwsitems samen:

  • Nieuwe klanten: Torck, Vossaert & Willems
  • Welkom Lisa!
  • 10 nieuwigheden in Office 2016
  • TIP: zoomfunctie + toevoegen tekst Access

Neem zeker ook eens een kijkje op onze Facebook of Twitter pagina. Zo blijft u steeds up-to-date over het meest recente IT-nieuws.

Nieuwe klanten

FIRMWARE verheugt zich op de nieuwe samenwerking met onderstaande bedrijven. Zij hebben recent voor de services en diensten van FIRMWARE gekozen. Wij danken hen voor het vertrouwen dat ze in ons stellen en kijken uit naar een fijne samenwerking.
| Torck |
Torck is een familiebedrijf met meer dan 50 jaar ervaring in het plaatsen van poorten en zonnewering. Met hun team van 30 mensen helpen ze u om uw concrete wensen waar te maken. Ook na plaatsing en afwerking laten ze u niet alleen, u kan steeds beroep doen op hun service.

| Vossaert |
Keukens Vossaert werd opgericht in 1925 en is uitgegroeid tot een dynamisch familiebedrijf dat alle interieur meubilair op maat produceert. Ze staan bekend om hun vlotte service, kwalitatieve materialen, technische uitwerking en uitvoering en goede dienst na verkoop.

| Willems |

In het begin van de jaren tachtig deed Willems Veranda’s zijn intrede op de markt van de veranda bouw. Op vandaag bedraagt de personeelsbezetting meer dan 180 medewerkers. Ook uw partner voor oranjeries, pergola’s, zwembad overdekkingen en toepassingen voor de horeca.
FIRMWARE biedt software-oplossingen op maat voor diverse sectoren zoals voeding, bouw, transport, textiel,… Voor meer info, neem een kijkje in ons uitgebreid portfolio.

Welkom Lisa!

Als laatstejaarsstudent Handelswetenschappen,specialisatie management & informatica, zal Lisa ons team de komende 2,5 maanden vervoegen. Daarbij brengt ze voornamelijk de interne en externe bedrijfsprocessen in kaart.

We hopen dat we haar een leuke en boeiende stage kunnen bezorgen!


10 nieuwigheden in Office 2016

Maak kennis met Microsofts vernieuwde kantoorpakket. Office 2016 bevat nieuwe versies van de bekende programma’s zoals Word, PowerPoint, Excel, OneNote, Outlook en Access. Office 2016 is te koop als pakket en automatisch beschikbaar als je over een licentie van Office 365 beschikt.

Eind vorig jaar heeft Microsoft zijn kantoorpakket een fikse upgrade gegeven. De focus in de vernieuwde programma’s ligt op efficiënter kantoorwerk en eenvoudiger samenwerken, en dat zowel op de desktop, laptop, tablet en smartphone. Microsoft Office is al een volwassen softwarepakket. Het spreekt dan ook voor zich dat het programma niet drastisch veranderd is. Toch bevat de nieuwe Office 2016 heel wathandige nieuwigheden.

Wat heeft Office 2016 zoal te bieden? Ontdek het in onze blog.


TIP: zoomfunctie + toevoegen tekst Access

FIRMWARE houdt zijn klanten regelmatig op de hoogte over toepassingen die hun werkwijze kunnen vereenvoudigen. Een tip die we deze keer meegeven, is de zoomfunctie in een tekstveld van Access en het toevoegen van tekst via een shortcut. 

Zoals we in een eerdere nieuwsbrief meegedeeld hebben, kan er in elk tekstvenster een zoomfunctie geactiveerd worden door gebruik te maken van de toetsencombinatie SHIFT + F2. Zo ontstaat er meer ruimte om uw tekst te typen.OPGELET: als u in het uitgezoomde tekstvenster extra tekst wenst toe te voegen, dan moet u eerst de huidige tekst deselecteren en nadien de shortcut CTRL + ENTER intikken. Als u onmiddellijk op ENTER klikt, dan verdwijnt het uitgezoomde tekstvenster en komt u terug in uw vorig scherm terecht.

Tip Access zoomfunctie & tekstNaar aanleiding van de aanslagen op de luchthaven van Zaventem en in het metrostation van Maalbeek op dinsdag 22 maart, wenst Firmware uitdrukkelijk hun medeleven te betuigen aan alle slachtoffers en familieleden, vrienden, collega’s, kennissen,… van de slachtoffers. We hopen samen met u dat dergelijke, gruwelijke gebeurtenissen zich in de toekomst niet meer herhalen. #PrayForBelgium


Wilt u de vorige nieuwsbrieven nog eens rustig nalezen? Dat kan! U vindt ze terug in ons archief. Klik op deze link.