Onze Blog

0

Vijf misvattingen over software op maat

Er bestaan heel wat misvattingen over software op maat. Hieronder lijsten we de vijf meest voorkomende op en verduidelijken we de aanpak die FIRMWARE hanteert.  

Misvatting 1: software op maat is duur

Ongeacht of het om software van Microsoft, SAP of een andere leverancier gaat, softwarepakketten zijn niet goedkoop. Standaardpakketten betaalt u in de vorm van licenties per computer of per gebruiker. Deze standaardpakketten zijn niet afgestemd op uw bedrijfsprocessen waardoor verdere aanpassingen zeer duur zijn. Software op maat wordt geschreven volgens uw noden en behoeften. Het biedt u het voordeel dat u inspraak hebt in de ontwikkeling en de functionaliteiten van het pakket.  U betaalt de kosten voor ontwikkeling en onderhoud, maar u bent wel mede-eigenaar van de software. Dit betekent dat het gebruik van software op maat ongelimiteerd is.

Aanpak FIRMWARE: software op maat is kosteneffectief en zorgt ervoor dat u mede-eigenaar bent.

Misvatting 2: software op maat is tijdrovend

Voor uw medewerkers

Software op maat wordt aangepast volgens uw bedrijfsprocessen en workflow. Dit betekent dat de software zich aanpast aan de gebruiker. Hierdoor kan uw personeel veel tijd uitsparen en zich concentreren op andere zaken. In tegenstelling tot standaardpakketten, kan de software op maat op elk moment aangepast worden zodat de software doet wat de gebruiker wilt dat het doet.

Op vlak van ontwikkeling

Door te vertrekken van bouwstenen – bestaande, aanpasbare of nieuwe elementen ontwikkelen – deze te gaan stapelen en de nodige links er tussen te gaan voorzien, kan er vrij snel een eerste (deel)versie van de software-oplossing op maat afgeleverd worden. Deze wijze van software op maat ontwikkelen bespaart veel tijd waardoor de terugverdientijd van de investering vroeg start.

Aanpak FIRMWARE: software op maat is tijdbesparend want het wordt aangepast aan de specifieke noden en wensen van de klant.

Misvatting 3: software op maat bevat veel fouten

Elke applicatie bevat helaas bugs. Dit is een fout in een softwareprogramma waardoor het zijn functie niet geheel volgens specificaties vervult. Bij FIRMWARE worden alle updates op voorhand getest door onze softwareprogrammeurs. Nadien kan de klant de updates zelf nog eens testen vooraleer het programma afgeleverd wordt. Bij standaardsoftware wordt er alleen een algemene test uitgevoerd.

Aanpak FIRMWARE: software op maat wordt specifiek getest voor uw organisatie en het systeem is goed onderhoudbaar en makkelijk uitbreidbaar.

Misvatting 4: software op maat steunt op dure support

Wanneer u software op maat door FIRMWARE laat ontwikkelen, heeft u voor technische zaken of problemen een direct contact met onze programmeurs. Er wordt hoofdzakelijk ‘on-site’ gewerkt waardoor snelle feedback mogelijk is en wijzigingen en/of uitbreidingen onmiddellijk aangebracht kunnen worden. Ook het valideren en testen van de software wordt op deze wijze een continu aandachtspunt.

Aanpak FIRMWARE: software op maat is vaak efficiënter en goedkoper omdat de softwareprogrammeur ‘on site’ werkt en hij verantwoordelijk is voor een goede ondersteuning en opvolging.

Misvatting 5: software op maat zorgt voor de nodige risico’s

Software op maat laten ontwikkelen staat gelijk aan starten met een project. U koopt geen product. FIRMWARE beschikt al meer dan 25 jaar over de nodige expertise en knowhow om risico’s bij het ontwikkelen van software vroegtijdig in te schatten. FIRMWARE is een transparante organisatie waarbij een open communicatie naar zowel u als uw werknemers centraal staat.

Aanpak FIRMWARE: software op maat is geen risicovolle operatie als u kiest voor een softwareleverancier die belang hecht aan een groot verantwoordelijkheidsgevoel en een oprechte betrouwbaarheid.