Onze Blog

0

Word-koppeling via ERP-systeem

FIRMWARE heeft een Word-koppeling ontwikkeld, gestuurd via het ERP-systeem, die de werkdruk bij uw administratief personeel drastisch vermindert.

Werking Word-koppeling FIRMWARE

FIRMWARE maakt het mogelijk om vanuit het ERP-systeem een basis Word-bestand volledig aan te passen volgens de gewenste lay-out en huisstijl. Daarbij kan men gebruik maken van diverse kop- en voetteksten, die gekoppeld zijn aan de gegevens uit het ERP-systeem. Ook data uit het ERP-systeem kan eenvoudig gekoppeld worden aan een template, wat zorgt voor een uniek karakter per document. Deze methode biedt ook de mogelijkheid om templates meertalig op te bouwen.

Via “Word-editor” in het ERP-systeem kan een Word-document opgemaakt worden. Dit bestand kan uit verschillende elementen bestaan:

  • Header (koptekst)
  • Standaardblokken in diverse talen
  • Tekstblokken in diverse talen
  • Prijskader
  • Footer (voettekst)

Voordeel Word-koppeling FIRMWARE

Door de eenvoudige, vlotte en snelle opmaak van documenten zoals offertes en rappels, probeert FIRMWARE de taken van administratief personeel te vereenvoudigen. Alle elementen in het Word-document kunnen via standaardblokken aangepast worden. Wanneer men een offerte wenst op te maken, kan een specifiek artikel met de desbetreffende prijs op een eenvoudige wijze aan de Word-koppeling worden toegevoegd. De meertalige opbouw gebeurt via de tekstblokken.

Door deze ontwikkeling van FIRMWARE kunnen medewerkers met een minimum inspanning een overzichtelijk document met een mooie lay-out opbouwen in meertalige versies.

Het standaard rapport zoals vroeger toegepast werd, valt met de implementatie van dit systeem volledig weg. Via een geïntegreerd opvolgingssysteem kunt u uw Word-document samen met de algemene verkoopsvoorwaarden, foto’s, technische fiches,… e.d. in één PDF via mail verzenden naar de desbetreffende klant. Met de knop ‘maak offerte’ wordt er een Word template aangemaakt die zowel de header, de footer als de opgebouwde offerte met tekstblokken samengevoegd tot één geheel. Nadien kunnen er nog wat lay-out wijzigingen doorgevoerd worden.  Deze template wordt dan gebruikt om de verschillende offertes in PDF aan te maken.

Voorbeeld Word-koppeling FIRMWARE

Klik op de afbeeldingen om ze meer in detail te bekijken.

Headers & footers in verschillende talen.*
*[Elementen tussen verticale haakjes worden ingevuld door de gegevens uit het ERP-systeem]

Tekstblokken in verschillende talen.

 

Standaard teksten voor automatisatie e-mails.

Prijskader in het ERP-pakket.

Prijskader automatisch toegevoegd in Word-document.

Opbouw offerte met tekstblokken.

PDF met alle gegevens uit het ERP-pakket.*
*[Elementen tussen verticale haakjes worden ingevuld door de gegevens uit het ERP-systeem]