STAPPENPLAN

Bij FIRMWARE hanteren we een menselijke aanpak voor het ontwikkelen van softwaretoepassingen en het creëren van succesvolle relaties.

 

Vergeet de stereotype programmeur: introvert, zich niet bewust van de begroting en vastbesloten om de nieuwste gadgets ten allen tijde te gebruiken. Bij Firmware luisteren we aandachtig, anticiperen we op problemen en vermijden we valkuilen. Onze taak als software-architecten bestaat niet alleen uit het schrijven van code. Het gaat over het opbouwen van vertrouwen en het oplossen van problemen. Dat is de reden waarom, lang voordat de codering gebeurt, we ons volledig verdiepen in uw branche, uw processen en het verhaal achter uw gegevens. We willen alles zien wat u ziet – en alle dingen die u niet ziet, ook. Ons projectontwikkelingsproces omvat een totale transparantie, een continue samenwerking en een gerichte ondersteuning van wat uw bedrijf drijft.

Kennismakingsgesprek

Elk project dat we doen, start bij deze stap. U beschrijft uw doelstellingen, uw budget en uw tijdlijn. En wij evalueren of Firmware een oplossing kan bieden dat tegemoet komt aan uw wensen. Dit vrijblijvend kennismakingsgesprek is ook een uitstekende gelegenheid om te kijken of we samen een goed team zouden vormen.

Demo

Nadien tonen we u ook vrijblijvend een demo, gericht op uw bedrijf en uw sector, zodat u een beeld krijgt van hoe we te werk gaan en hoe gebruiksvriendelijk onze software-toepassingen zijn. We luisteren naar uw specifieke noden en wensen zodat we deze optimaal kunnen invullen. Vraag via onderstaand invulformulier uw vrijblijvende demonstratie aan. Wij kijken er alvast naar uit om u en uw bedrijf beter te leren kennen.

Analyse

Om een duidelijk en accuraat beeld te krijgen van de omvang en de kosten van uw project, stellen we een gedetailleerde vooranalyse op. In deze stap verdiepen we ons in uw bedrijf. Eerste ontmoeten we uw technische medewerkers om alles aan te leren over uw bestaande systemen. Nadien ontmoeten we uw medewerkers die het nieuwe systeem zullen gebruiken om ervoor te zorgen dat we hun behoeften en eisen zo goed mogelijk begrijpen. Gedurende dit proces, handhaven we een gedetailleerde lijst met vragen en antwoorden om ervoor te zorgen dat we op een effectieve manier met u communiceren.

Projectplan

Vervolgens documenteren we uw bestaande omgeving zoals ze nu is: we maken een grondige analyse van uw huidige systemen en processen, we identificeren welke functies we kunnen behouden, welke verbetering nodig hebben en welke overbodig zijn. Aan de hand van de vooranalyse stellen we een lijst met functies op: alle activiteiten die het nieuwe systeem zal presteren en onderhouden, en de totale omvang van het project. Gedurende het project verwijzen we naar deze lijst om ervoor te zorgen dat de omvang van het project begrepen en gecontroleerd wordt. We bouwen een projectplan dat gebaseerd is op de geschatte kosten en tijd voor uw project, met inbegrip van alle belangrijke activiteiten en modules

Kick-off meeting

Zodra u uw toestemming geeft om verder samen te werken met ons, starten we met een kick-off meeting. Deze meeting is de start van de ontwikkeling waarbij de finale planning nog eens met u wordt doorgenomen. We schetsen en beschrijven uw database structuur, schermen, webpagina’s, rapporten,… We bekijken ze samen met u om ervoor te zorgen dat we alles goed begrepen hebben. Het herzien van de schetsen is een cruciaal onderdeel: het is veel gemakkelijker om een schets te veranderen dan om een ontwikkeld systeem te wijzigen.

Ontwikkeling

Eens we “groen licht” gekregen hebben van u, beginnen we met de ontwikkeling. Dit betekent dat we schermen, pagina’s en rapporten construeren en programmeren zodat ze goed op elkaar afgestemd zijn. Als multi-disciplinair team leveren we op korte termijn verschillende deelmodules op. Dit noemen we de Agile Scrum Methodologie. Elk onderdeel testen we ook zelf en laten we nog eens door uw medewerkers testen om ervoor te zorgen dat het goed werkt, zowel op zichzelf als samen met andere onderdelen. We leveren u ook alle broncode, database grafieken,… zodat u alles bij de hand hebt als eigenaar van uw ontwikkeld systeem.

Support

Op maat gemaakte software-applicaties zijn vaak zeer complex waardoor er nadien nog ondersteuningen of verbeteringen moeten gebeuren. Wanneer meerdere medewerkers uw nieuw systeem beginnen gebruiken, is het normaal dat er nadien nog problemen, vragen of verzoeken worden gesteld. Via de Firmware Service Desk zijn wij ten allen tijde beschikbaar om uw vragen te beantwoorden, problemen op te lossen en aanpassingen in uw systeem door te voeren waar nodig.

Meer info?

Heeft u een aantal nieuwe functies die u wilt toevoegen aan uw huidig systeem? Of wenst u samen met onze software architecten een systeem op maat te ontwikkelen? Maak vrijblijvend een afspraak zodat we elkaar beter kunnen leren kennen. Als u nadien besluit om verder met ons samen te werken, dan zullen we zoals bij elk nieuw project deze stappen samen met u doorlopen.

Onze Microsoft Office Hero’s luisteren graag naar uw dagelijkse uitdagingen en zorgen.

Heeft u interesse in onze diensten? 
Of wenst u meer informatie te ontvangen?

*
*
*
Uw bericht werd verzonden! Danku om ons te contacteren.
Oeps, niet alle velden werden correct ingevuld! Bekijk de gemarkeerde velden hierboven om de fout(en) vast te stellen.